Privé maken wij het allemaal gelukkig goed. Onze gezinnen en families zijn gezond wat natuurlijk een hele opluchting is. Sinds vandaag, 8 juni, gaan de kinderen weer naar school en is het ‘homeschooling’ voorbij. Zakelijk is het ons allemaal duidelijk minder gegaan. Achter elkaar werden vanaf maart de opdrachten afgezegd. Alleen magazines, die natuurlijk periodiek verschijnen, en langdurige projecten van uit de bouw gingen gewoon door.

Maar elke fotograaf is begonnen met een aanloop periode waarin het even minder is. We weten dus wel hoe we daarmee moeten omgaan en schieten niet direct in de stress. Zoveel ‘vrije’ tijd kan ook mooie dingen opleveren. Zo heeft portretfotograaf Bas Adriaans nog heel wat mooie portretten gemaakt van speciale mensen die hij tegenkomt. Zijn casting portretten opdrachten lopen gelukkig ook nog goed door en hij heeft zijn site bijgewerkt. Opdrachten van klanten als ABN AMRO en ‘Leven’ Magazine zijn nu terug vinden op zijn site.


Roos Jooren zag haar opdrachten in familieportretten ook teruglopen. Maar als snel wisten haar klanten haar te vinden voor ‘Voordeur portretten’. Met meer dan 1375 lokale volgers op haar Instagram account houdt Roos goed contact met haar fans. In Den Haag is zij als fotograaf aan het groeien tot een begrip als het gaat om bruidsfotografie en familieportretten. En terécht…

Van het Instagram account van Roos Jooren

Roos fotografeert gezinnen in de dé stijl van 2020, Deurportretten. Voor wie lekker de straat uit wil en de natuur in, dat kan ook. Roos fotografeert op de mooiste plekjes bij zonsondergang in de duinen van Scheveningen en Kijkduin.


Bedrijfsfotograaf Rogier Chang kwam begin maart terug van een onvergetelijke roadtrip in de USA. Eén voor een werden de opdrachten toen gecanceld. Het coronavirus gooide roet in het eten. Al snel was zijn agenda leeg. Even thuis in Den Haag zitten en zijn kinderen lesgegeven, hij vond het niet zo erg. Maar creatief gaat het wel kriebelen. Rogier wil graag wat moois maken, hoe dan ook. Daarom heeft hij zichzelf maar aan het werk gezet.

Door het maken van foto’s en verhalen wilde hij een portret maken van zijn straat in Den Haag en een dagboek maken van de nieuwe tijd waarin wij leven. En zo is Bijonsindestraat.nl ontstaan.


De enige die géén last heeft van de Corona crisis is Kambiz, onze productfotograaf. Hij lijkt er zelf baat bij te hebben. Bedrijven investeren in hun webshops en kiezen voor mooie foto’s om hun producten aan de man te brengen. Kambiz draait in zijn studio in Bink36 overuren en heeft extra mensen aangetrokken die hem bijstaan.

Momenteel fotografeert hij voor:

https://www.instagram.com/proshoots.nl/